fbpx

Discovery workshop

Maak kennis met Chakradance™
Ontdek en ervaar de diepere delen van jezelf

Discovery workshop
Discovery workshop

In deze éénmalige kennismakingsworkshop word je middels meditatie, visualisatie, jouw eigen spontane dans én ritmische muziek, die volledig is afgestemd op de energie van iedere afzonderlijke chakra, in jouw eigen innerlijke dans van de zeven chakra’s (energiebronnen) geleid.

Chakradance™ is een heilzame vrije dansbeoefening, ontworpen om je chakra’s in balans te brengen en jouw levensenergie weer volop te laten stromen.

Je hoeft niet te kunnen dansen. Ontspan, geniet en maak een diepere connectie met jezelf.

Chakradance™ wordt ervaren als een transformerende reis door de diepere delen van je zelf. Het verlicht alledaagse stress, herstelt innerlijke rust en brengt inzicht.

Er wordt vrij gedanst met gesloten ogen en gedempt licht in een warme en veilige setting met maximaal 5 deelnemers.

Jouw ervaringen, dans en creativiteit worden op geen enkele wijze geanalyseerd of beoordeeld. Het heilzame aspect zit in de dans zélf; daar hebben we ons hoofd niet bij nodig. Bij Chakradance™ gaat het om voelen en ervaren, zonder oordeel. Pure vrijheid dus!

Na afloop van de dans geef je uiting aan je ervaring middels een intuïtieve mandala-tekening om te kunnen reflecteren op de ervaring van de dans. Hierna is er ruimte voor het delen van je ervaringen in de groep. We sluiten de workshop af met een integratiemeditatie.  Na afloop van deze workshop  weet je in hoeverre jouw chakra’s in balans zijn én of Chakradance™ een beoefening is die bij jou past of niet. 

Dans door jouw energiebronnen en ontdek en ervaar jouw innerlijke krachten.

In de dans word je meegenomen door de 7 hoofdchakra’s. De rol van het chakrasysteem is om het menselijke energieveld, algemeen bekend als de aura, te helpen reguleren. De aura is een dynamische, energetische matrix, die de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van ons wezen omvat.

Ieder mens heeft zeven hoofdchakra’s en elk heeft invloed op een aspect van ons leven. Van onze instincten, seksualiteit en persoonlijke kracht tot hoe we liefhebben, communiceren, onze intuïtie gebruiken en ons verbinden met onze diepste bron van spiritualiteit.

Wanneer je de kracht en de energie ontdekt die in je huist, is het alsof je thuiskomt. Chakradance™ is een vorm van voeding voor je ware zelf, voor je ziel. Door vrij vloeiende bewegingen te mengen met bepaalde geluidsfrequenties, zal Chakradance de energie in je lichaam bevrijden en je openen voor een diepere ervaring van het leven. Het is een beoefening van dynamische bewegende meditaties.

De sleutel is de muziek die speciaal is gecomponeerd om te resoneren met de chakra’s. Het is vorm van soundhealing.

Door de overgave aan de muziek zal het lichaam spontaan gaan bewegen bij iedere chakra. Het kan voelen alsof je je in een droom bevindt, terwijl je wakker bent. Misschien zie je beelden, komen er herinneringen naar boven of krijg je inzichten. Je kan ook emoties of lichamelijke sensaties ervaren.

Reserveer je workshop:

De Discovery workshop is tevens de introductie van de Awakening Cycle.

Om een groter en blijvend effect van Chakradance™ te ervaren en te integreren in je leven, is regelmatige beoefening en verdieping nodig.
Daarom bieden we jou de Chakradance™ Awakening Cycle aan.
Een 9-delige heilzame, bevrijdende en transformerende reis om volledig in balans te komen en jouw levensenergie weer volop te laten stromen!

Je komt in diepe verbinding met je ware essentie en jouw innerlijke krachten en dat zal jouw leven positief veranderen.
Deze zeer unieke cursus is voor jou bestemd als je er klaar voor bent om vrijheid en balans te vinden in elk deel van je leven; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Voor een leven dat in alle opzichten vervullend, vreugdevol, gepassioneerd en overvloedig is.

Heb jij last van: stres  overprikkeling, negatieve gedachten en emoties, piekeren, stemmingswisselingen, innerlijke onrust, overspannenheid, overgangs- of burn-out klachten en wil je de verbinding tussen lichaam en geest herstellen en beter in je vel komen te zitten?

Of ben je op zoek naar een rustgevende en bevrijdende bewegingsvorm waar je weer positieve energie van krijgt? Waarbij je je hoofd leeg kan maken en kan genieten van geleide meditaties en visualisaties op helende muziek?

Dan is Chakradance™ zeker de moeite waard om eens te proberen!

Ervaringen

Wat een heerlijke dans ochtend bij Etoile ❤️ ik kan het je zeker aanbevelen.
Fijne, warme begeleiding en een mooi concept, de Chakradance.

Simone

“Erg fijn om meegemaakt te hebben. Mooi en rustgevende ruimte. Fijne juf.
Aanrader! Echt even ME-time!”

Ella

Ik vond het een zeer leuke manier van mediteren, weer eens wat anders dan stil zitten. Nu danste ik geblinddoekt op heerlijke muziek.
Etoile bracht de introductie les erg leuk, ze is heel spontaan en vol passie erover.”

Mazarine

“Zeer de moeite waard en erg verrassend!”

Shirley

Tijdens de Chakradance voel je langzaam de energie versmelten met de muziek en je lijf. Een bijzondere ervaring door een fijne begeleidster.”

Ilse

“Wanneer je de kracht en energie ontdekt die in je huist, is het alsof je thuiskomt”

Wil je meer over Daya Dance weten? Ga dan naar deze pagina.

Check hier de meest gestelde vragen.

 

Chakradance™ als  “Ritme voor je Ziel ”

Op één niveau kan Chakradance™ worden ervaren als een vreugdevolle bevestiging van wie je echt bent. Met behulp van spontane dans, creativiteit en je verbeelding leidt het tot een ontwaken, een ontdekking van je ware zelf.

Maar op een dieper niveau gaat Chakradance™ ook over heling en balans. Door ons over te geven aan de muziek van elk chakra, dansen we van binnenuit en ontdekken we soms blokkades of vastzittende emoties die in de dans getransformeerd of losgelaten kunnen worden en kunnen we ons open stellen voor niveaus van spirituele verbinding die we niet voor mogelijk hielden.

Dit bedoelen we als we Chakradance™ beschrijven als “ritme voor je ziel”.

Chakradance™ brengt je in contact met het spirituele in jezelf. Het helpt je opnieuw verbinding te maken met je eigen ziel, uniek en mooi. In de praktijk helpt het je om je evenwichtiger en vreugdevoller te voelen en je eigen ware kleuren de wereld in te stralen.

Chakradance™ verbindt lichaam en ziel. Het wordt ook wel “het zusje van Yoga” genoemd.

Deze holistische dans is geschikt voor alle leeftijden ongeacht je mobiliteit. De therapeutische werking zit in de dans zelf en ervaringen worden niet geanalyseerd of beoordeeld.

Er wordt gedanst met gesloten ogen in een veilige setting met gedempt licht.

Chakradance™ is in 1998 ontworpen door Nathalie Southgate en is officieel erkend door het International Institute for Complementary Therapists.

Voor meer informatie zie www.chakradance.com