fbpx

Een fusie van oude wijsheden en moderne muziek, voor heling en welzijn.

Chakradance™ is een heilzame bewegingsvorm om helemaal tot jezelf te komen. Het verlicht stress, herstelt innerlijke rust en brengt inzicht. Op speciaal gecomponeerde muziek die resoneert met de verschillende trillingen van de chakra’s, maak je een innerlijke reis middels intuïtieve dans. Je bent helemaal vrij te bewegen zoals jij wilt. Je danst met gesloten ogen en komt in diepe verbinding met jezelf. Er is geen goed of fout, het gaat om jouw ervaring zonder analyse of oordeel (de heling zit in de dans zelf). Ga op in de muziek, dans alles van je af én ontdek wie je werkelijk bent! Kom thuis bij jezelf!

Veel van onze energie gaat verloren aan negatieve gedachten en emoties of aan stress van alledag of relaties die niet goed lopen. Emoties en trauma’s worden opgeslagen in ons lichaam als blokkades in ons energiesysteem. Hierdoor voelen we ons moe, onrustig, geïrriteerd, boos, somber of verdrietig. Of hebben we last van allerlei fysieke kwalen zoals pijn in nek, schouders etc. etc. Kortom; we zitten letterlijk en figuurlijk niet lekker in ons vel. Terwijl je je chakra’s  in beweging zet met Chakradance™, open je je lichaam om de vastzittende energie vrij te geven die je niet langer dient. Er vindt vaak een ontlading van emotie plaats; soms is er een herinnering, een beeld  of een inzicht dat op dat moment ontstaat. Terwijl de oude energie wordt afgevoerd, zal je lichaam soepeler en vrijer aanvoelen. Elke keer dat je een vastzittende emotie uit je lichaam loslaat, laat je een oud patroon los en ben je vrij om meer aanwezig te zijn in het moment. Je zal je levendiger voelen dan ooit tevoren!

We beschrijven Chakradance™ ook wel als een dansoefening voor de ziel. Het gaat erom opnieuw verbinding te maken met onze ware essentie of ware zelf. Hier bevindt zich ook ons zelf genezend vermogen. Chakradance™ wordt beoefend in groepsverband. Een workshop bestaat uit begeleide meditatie, visualisatie, dans en mandala art. Het is een ervaring in het voelen en waarnemen van jezelf en zorgt voor balans en rust. Met Chakradance™ kom je letterlijk en figuurlijk anders in beweging.

Wat is het doel van Chakradance?

  1. Om ons energiesysteem en ons leven via onze chakra´s weer in balans te brengen zodat de levensenergie weer volop kan stromen waardoor we ons gezonder en vitaler gaan voelen.
  2. Om ons energieveld te “clearen”, te beschermen en onze energie te richten op wat we echt willen.
  3. Om onze ziel te belichamen.

Waarom Chakradance™?

Om je te ontdoen van: stress, vermoeidheid, negatieve gedachten, negatieve emoties. En om ons weer energiek, blij, gelukkig, vitaal en vrij te voelen. Je danst van je af wat je niet meer dient en maakt weer contact met jouw innerlijke kracht én je ware potentieel waardoor je positieve veranderingen kan creëren in jouw leven.

Wat zijn Chakra’s?

Chakra’s zijn de energiecentra, ook wel levensbronnen genoemd, die zich in het midden van ons lichaam –  langs onze ruggengraat  – van stuit tot net boven ons hoofd bevinden. In het Sanskriet betekent het wiel of schijf en de symbolen van de chakra’s zijn lotusbloemen. Net als bloemen kunnen ze open en dicht gaan. Ze stralen energie uit van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Allen tezamen vormen ze ons aura ofwel ons energetische lichaam. Er zijn 7 hoofdchakra’s die allemaal zijn verbonden met zowel fysieke, als emotionele, mentale of spirituele aspecten van het leven. 7 chakra's In de Chakradance™ cursus gaan we hier dieper op in en ontvang je ook meer informatie hierover in de vorm van een E-book.

Voor wie is Chakradance geschikt?

Voor (hoog) gevoelige mensen die:

  • hun algehele gezondheid belangrijk vinden en die zich persoonlijk en spiritueel willen ontwikkelen (bewuster willen leven)
  • dichter bij zichzelf willen komen;  meer in hun lijf én bij hun gevoel willen komen.
  • last hebben van: stress, overprikkeling, piekeren, stemmingswisselingen, innerlijke onrust, burn-out of  overspannenheid.

Agenda & events – dayadance.nl